Říjen 2011

Až na druhý pokus se podařilo otevřít pro  veřejnost Junior bike park v Chrástu u Plzně. Původní termín  byl stanoven na  18.9., ale počasí nám nepřálo, už od rána  vytrvale pršelo. Proto byla celá  slavnost přeložena na neděli  2.října 2011. A vyplatilo se, jasná obloha,  bezvětří a teplota  dosahující 25 stupňů přilákaly na tři desítky dětských  závodníků. Po hodinovém tréninku na dřevěných chodnících,  následovalo úderem  čtrnácté hodiny a za účasti starosty  obce Chrást p.Bohuslava, slavnostní  přestřižení pásky a  přípitek šampaňským. A poté již na závodníky čekal okruh  o  délce 400metrů. Úvodní část vedla po 80m dlouhé soustavě  dřevěných chodníků a  překážek, zpestřených přejezdem  klád či houpačky. Dále na závodníky čekal 2x  výjezd a  sjezd přes hliněný val, slalom mezi kužely, průjezd pískoviště,  přejezd  2m dlouhé a 25cm široké kladiny, přejezd druhého  valu a v cílové rovince ještě  trojice překážek z dřevěných  palet. V cíli pak byla pro každého  účastníka připravena  sladká odměna.
V kategorii dětí ročník 2005 a mladší  zvítězila  Tereza Maurová z Dýšiny a Vojtěch Tolar z Plzně, žákyně  2003-4 vyhrála  Markéta Šímová z Chrástu, v kat.žáci 2003-4  byl nejrychlejší Tomáš Beran (CK  Sport Beran Chrást) a kat.  žáci 2001-2 opanoval Matěj Maur (Dýšina). Pro vítěze  byl  připraven šampus a originální diplom.
Poděkování za pomoc při stavbě a údržbě  Junior bike parku patří členům CK Sport Beran Chrást, Obecnímu  úřadu Chrást a  sponzorům.