Září 2011

Září bylo pro  naše členy nejen ve znamení dokončení Junior Bike parku a příprav na jeho slavnostní otevření (které nám  zhatilo počasí a přesouvá  se na  neděli 2.10.),  ale také účastí na dalších závodech. Dvěma  závody vyvrcholila  Giant liga – nejprve 7.září na Lopatárně a  16.9. pak večerním závodem v centru  Rokycan. Oba závody jasně  vyhrála Adélka Foltýnová, Lukáš Beran i Tomáš  Beran byli oba  2x  na druhém místě. Max Kerl  se letos může pochlubil bohatou sbírkou  čtvrtých míst: Kolo pro život Karlovy Vary, finále  Jihočeskobavorského  poháru v  Novosedlech,
finále Sparkassen cup  v  Bobrachu…….. Za vrchol letošní sezony pak považuji  výpravu do  Bakova nad Jizerou na  největší závod horských kol pro děti a  mládež v České republice.  V konkurenci 560 závodníků se našim borcům  dařilo.  Čtyřletý Sebastian Kerl dojel ve své kategorii druhý,  Lukáš Beran třetí, Max Kerl pak jen o fous prohrál  souboj v cíli a skončil třetí, Tomáš Beran byl čtvrtý  a Viktorka Pánková osmá. Dále se  naši borci  zúčastnili závodu ve sprintu. Lukáš Beran se 14.  nejrychlejším  časem do semifinále nepostupoval, ale Max Kerl  se  sedmým a Tomáš Beran se třetí  časem dne už ano. Ze  semifinálových rozjížděk se jim však do finále  postoupit nepodařilo.  A novinkou byl v Bakově  závod štafet. V kategorii do 11 let byla štafeta  ve složení Tomáš Beran Max Kerl a Viktorka Pánková jedenáctá  a Lukáš  Beran, Eliška Kotlíková (Česká  spořitelna MTB) a Sebastian Kerl  pak na devatenáctém místě. Výsledek štafet odpovídal věkovému  rozdílu,  kdy naši závodníci ve věku čtyři až osm  let těžko  mohou soupeřit s borci o několik let staršími.  Ale ta zkušenost  za to stála.
Noční cyklojízda
Na úterní večer  27.9. připravil  CK Sport Beran Chrást Noční cyklojízdu pro veřejnost.  Za  vlahého podzimního večera se na start vyjížďky postavilo  20 cyklistů  vybavených svítilnami, čelovkami, blikačkami  apod. Čekal je 8km  dlouhý okruh z Chrástu  do Nové Hutě, Horomyslic, Dýšiny a zpět na  chrástecké náměstí, kde byla vylosována tombola. Pro děti i  dospělé  to byl takový zážitek, že se většina účastníků  shodla,  že je potřeba noční cyklojízdu v budoucnu  zopakovat.