Červenec + Srpen 2011

Červenec byl pro členy našeho cyklistického  klubu ve znamení vyvrcholení Poháru Plzeňského kraje horských  kol – Becker cup.  Nejprve nás čekal předposlední závod v  Klabavě a finále se jelo poslední  červencovou neděli ve  Stupně. Počasí závodění vyloženě nepřálo, přesto se  našim  borcům dařilo a Lukáš Beran se ve své kategorii stal  Mistrem Plzeňského kraje  2011 a odvezl si domů krásný mistrovský  dres! Zároveň vyhrál celkově i svoji  kategorii v rámci Becker  cupu. V celkovém pořadí se pak neztratili ani ostatní –  2.  místo obsadila Adélka Foltýnová (žákyně nábor), 3.místo  Tomáš Beran a 4.místo  Maximilián Kerl (žáci nábor), 4.místo  Viktorie Pánková (žákyně nejmladší) a  celkově pátý se  umístil Sebastian Kerl (kluci), který ačkoli oslavil teprve  čtvrté  narozeniny, závodil v kategorii se šestiletými.
Dařilo se nám také na Mistrovství Bavorska  v Grafenau – Tomáš Beran třetí, Maximilián Kerl pátý a  Lukáš Beran, který jel v  kategorii starších, závod dokončil  sedmý. Vesnička Buk-Vyšovatka hostila další  pokračování  Jihočeské ligy horských kol a tam byl Lukáš Beran druhý a  Sebastian  Kerl šestý a v kategorii do osmi let Tomáš Beran  druhý a Maximilián Kerl šestý.  Závodem v Klatovech pokračovala  také Giant liga, kde Lukáš Beran vyhrál a odvezl  si krásnou  aktovku, která se mu bude 1.září hodit. Tomáš Beran sice nejprve  závod s náskokem vedl, ale chybou traťových pořadatelů skončil  až  druhý…….vše si ale pak vynahradil výhrou v tombole.  V srpnu necháme naše  malé závodníky trochu odpočinout, ale  už 7.9. je můžete přijet povzbudit na  Lopatárnu na dalším  dílu Giant ligy. Rádi uvítáme i další zájemce o závody  horských  kol.
Zároveň v září připravujeme pro veřejnost  dvě cykloakce. V neděli 18.9. to bude slavnostní otevření  Junior Bike Parku u  stadionu, spojené se závodem technické  zdatnosti pro děti do 12 ti let, nazvaným Na kole přes překážky (propozice v prodejně Sport Beran).
V úterý 27.9. pak zveme všechny na Noční  cyklojízdu ve stylu “skupinové vyjížďky tmou v poklidném tempu, vhodné  i pro  rodiče s dětmi…”. Délka trasy je 8km, sraz v 18:00  před prodejnou Sport Beran,  povinná cyklistická přilba i kvalitní  osvětlení, doporučujeme reflexní vestu.  Jedeme pouze za nedeštivého  počasí.